Skip to content

Visie

VENIDOMI betekent; kom thuis. Bij VENIDOMI wordt steeds opzoek gegaan naar die bestemming, thuis. Thuis bij jezelf, thuis in jouw eigen hart.

Wanneer de zwangerschap en bevalling goed zijn verlopen, worden we geboren met een onbevangen, vrij hart in afhankelijkheid van onze ouders. We zijn wie we zijn, geven uiting aan wat we voelen en doen wat ons instinct ons ingeeft.

Wanneer we als mens voelen dat er gedurende ons leven bepaalde behoeftes niet of onvoldoende vervult zijn, creëren we zelf mogelijkheden om dat alsnog voor elkaar te krijgen, dit aangepaste gedrag noemen we overlevingsmechanismen. Overlevingsmechanismen hebben als functie om de behoeftes als nog te vervullen, om leegte en/of pijn niet te voelen en/of te compenseren, echter, ze leiden je weg van je eigen hart.

Daarnaast kunnen nare ervaringen of traumatische gebeurtenissen gedurende je leven maken dat je verwijderd raakt van je eigen hart. Bijv. het kind dat gepest wordt op school, zal zich gaan aanpassen om toch ‘geaccepteerd’ te worden, of de vrouw die haar kind verliest heeft al snel het gevoel weer door te moeten met het leven en zal haar masker op zetten.

In plaats van ‘leven’ kan het leven dan als ‘overleven’ gaan voelen. En in plaats van dat je je verbonden voelt met de mensen om je heen voelen deze relaties als gebonden. Het leven kost je meer energie en gaat mogelijk gepaard met lastige symptomen zoals; sombere gedachtes, negatieve gevoelens, angsten, stress, burn-out klachten, relatieproblematiek, eetproblemen, slaapproblemen, moeilijk stellen van grenzen, negatief zelfbeeld, onverklaarbare lichamelijke klachten,  identiteitsvragen, zingevingvragen en schuld- schaamtegevoelens.

Voelt jouw leven (op bepaalde gebieden) als overleven, dan wil ik met jou op zoek naar de oorzaak die hieraan ten grondslag ligt, verwerken wat je verdriet doet of heeft gedaan, om uiteindelijk nieuwe waarheden te kunnen omarmen. Ik wil je helpen oude patronen af te leren zodat je kunt gaan bloeien en stromen, vanuit jouw eigen bron van zijn. Jij komt weer thuis, thuis bij jezelf en van daaruit in verbinding met een ander.

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.
Wie wordt ontmaskerd wordt gevonden
En zal zichzelf opnieuw verstaan
En leven bloot en onomwonden,
Aan niets en niemand meer te prooi.
Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.

Geschreven door: Huub Oosterhuis